35. ročník K30-rekapitulace

16.02.2015 13:38

NEDĚLE 15.02.2015 - poměrně dobrá viditelnost, bezvětří, teplota kolem "nuly" , nebylo snadné vybrat vhodnou "mázu".

Muži odstartovali v 11,30 hod. na svou 30 km  trať klasickou technikou, za nimi vyrazily ženy a účastníci 15 km rámcového závodu.

Nejrychleji, v čase 1:37:25, zdolal 30 km trať hlavního závodu Daniel Šlechta z Jiskry Harrachov, šest minut za ním dojel Jakub Mládek ze Silvini Madshus Teamu a třetí byl Peter Hoffmann, Lauf Team TU BA Freiberg, který se současně porval o finanční prémii Sport Centra Bouřňák za vítězství součtu časů za oba závodní dny s domácím Šimonem Matějkou, ze kterého vyšel vítězně právě německý závodník - zde jeho poděkování za úžasný závod.

Hlavní závod žen na 15 km klasicky vyhrála Jana Jetmarová, Ski klub Jablonec v čase 0:57:35, tato závodnice také suverénně vyhrála vypsanou prémii za součet časů za sobotní  "volnou" a nedělní "klasickou patnáctku". Druhá dojela Lenka Blažková, Sokol Skuhrov a za ní domácí závodnice Magda Žižková.  Jak muži tak ženy obdrželi od pořadatele finanční odměny, tradiční Český porcelán,  a.s., Dubí, vítězové poukázky do prodejen Intersport , pozornost od KN OPTIK Teplice a další věcné ceny.

V kategorii mužů nad 40 let se na špičce potkali velmi vyrovnaní závodníci, prvních pět dojelo 30 km trať v rozestupu 1 minuty a 28 sekund. Zvítězil Josef Vejnar, Český Ski klub Vysoké n. Jizerou, druhý byl Vít Pospíšil, Slovan Zdravotník Praha a třetí místní borec Ivan Pravda. Mezi ženami této kategorie v závodě na 15 km zvítězila Helena Valentová, VŠSK MFF, druhá dojela místní Agáta Vaňková a třetí Alena Vrátná, Krušnoman Triatloteam Litvínov, na bedně se sešly všechny ženy stejně mladé - stejného ročníku.

Rámcový závod mužů na 15 km klasickou technikou vyhrál odchovanec pořádající  Lokomotivy Teplice Jakub Doležal v čase 0:58:44, za ním dojeli Petr Vošvrda aJiří Tuž z Dukly Liberec, který byl absolutně nejmladším účastníkem nedělního závodu.

FOTOGALERIE

SOBOTA 14.02.2015 - 15 km závod volnou technikou a závod dětí na 1 a 5 km klasickou technikou, namrzlý rychlý sníh, mlha, výborná atmosféra na stadionu

Závod mužů na 15 km volně vyhrál Peter Hoffmann, Lauf Team TU BA Freiberg v čase 0:47:37, s odstupem jedné minuty dojel druhý Šimon Matějka, Lokomotiva Teplice, jako třetí dojel Vít Řehák, TJ ČZU Praha.

Mezi ženami zvítězila Jana Jetmarová, Ski klub Jablonec, v čase 0:51:13, druhá byla teplická Magda Žižková a třetíGritt Otto, Lauf Team TU BA Freiberg.

Žactvo ročníků 2001 - 2004 si to rozdalo na 5 km trati, jako první v kategorii chlapců dojel dle papírových předpokladů domácí závodník Martin Jeřábek v čase 0:17:01, minutu za ním dojel Lukáš Patera z Baníku Osek a po souboji ve finiši  dojel velmi těsně třetí Filip Háněl, Lokomotiva Teplice, vyhlašovali jsme závodníky s umístěním do šestého místa, mezi oceněnými tedy dále byli Martin Šístek, Pavel Králík a Vojta Veselý všichni LOTE.

Mezi děvčaty kategorie 2001 -2004 na 5 km trati zvítězila dle očekávání Zuzanka Matějková z Lokomotivy Teplice, v čase 0:18:08, druhá dojela Míša Moučková a třetí Klárka Belzová - závodnice pořádajícího klubu,dále byly oceněny Anna Nohejlová, Anna Bradáčová a Tereza Matůšová.

Závodníci ročníku 2005 a mladší závodili na trati dlouhé 1 km, mezi chlapci zvítězil Vašík Vágner s časem 0:04:29, druhý byl Ondřej Rejcha s odstupem 4 sekund a o 3 sekundy třetí Mikuláš Kotz. Bylo to drama. Další dojel Jakub Křivohlavý, Adam Jahoda a Matěj Švácha, BAOS. Nejrychlejší z děvčat byla Barunka Polanská s časem 04:47:00,  za ní dojela Ella Navrátilová a Adélka Čermáková, dalšími ohodnocenými byly Rozálie Boháčková, Anna Sirotková a Agáta Ječná.

Děti obdržely hodnotné věcné ceny od Alpin Sport TepliceRegal Bike Teplice a Český porcelán, a.s. , Dubí.

FOTOGALERIE

Kompletní výsledky za oba dny zde.

Děkujeme všem závodníkům, fanouškům, partnerům a sponzorům, že nás podpořili a umožnili uskutečnit závod Krušnohorská třicítka 2015.

Děkujeme všem kdo se dobrovolně podíleli na organizaci závodu!